Przejdź do treści

Ryby i owoce morza

Krewetki po seczuańsku / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny

Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie (jedynie czas marynowania zajmuje trochę czasu). Podawać samodzielnie z ryżem jaśminowym lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.

Ryba smażona z imbirem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny

Nie przepadam zbytnio za rybą, ale tą po prostu uwielbiam. Tak sobie myślę, że według tego samego przepisu można było by przygotować mięso kurczaka, muszę spróbować.

Ryba kokosowo-imbirowa z ryżem / Przepis internauty

Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny

Połączenie smaku kokosa, imbiru, kolendry i bazylii daje miły i elegancki efekt. Czosnkowy i pieprzny posmak to dodatkowa nuta rozkoszy. Wszystko subtelnie i delikatnie pachnie. I wygląda.. Polecam…

Krewetki z porem

Ocena ze starego portalu: 4,85 / 20 ocen

Do wykonania tej potrawy możemy użyć dowolnych krewetek. Ja użyłem małych krewetek koktajlowych ale potrawa będzie lepsza (ale też niestety dużo droższa:) jeżeli zastosujemy duże krewetki Black Tiger. Praktycznie wszystkie obrane krewetki dostępne w postaci mrożonej są już ugotowane, dlatego smażymy je bardzo krótko żeby nie straciły chrupkości. Podawać samodzielnie z ryżem jaśminowym lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.