Zupa warzywna z kurczakiem i jajkiem
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 12 ocen
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna i pożywna zupa. Wegetarianie mogą zrezygnować z kurczaka i zastąpić go większą ilością brokuł i pora.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 12 ocen
Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna i pożywna zupa. Wegetarianie mogą zrezygnować z kurczaka i zastąpić go większą ilością brokuł i pora.
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 4 ocen
Receptura własna, smak bardzo zbliżony do dania serwowanego w New China Bufet w Chicago.
Zupa z kaczki i kapusty pekińskiej to prosta w wykonaniu, bardzo smaczna chińska zupa. Do jej przygotowania potrzebny jest anyż gwiazdkowy, który nadaje zupie wyjątkowy charakter. Anyż trzeba używać z umiarem, bo ma bardzo bardzo mocny, wyrazisty smak. Jedna z moich ulubionych potraw.
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 6 ocen
Do dania tego trzeba użyć pasty tamaryndowej, która jest trudna do kupienia, na szczęscie jest dostęna w naszym sklepie. Ostrożnie trzeba też postępować z pastą curry, jest bardzo ostra, jeżeli macie ograniczoną tolerancję na ostrość to zacznijcie od 1/4 łyżki, spróbujcie i ewentualnie zwiększcie dawkę. Zupę tę dla zwiększenia treściwości oraz zbilansowania ostrego smaku można zaserwować z ryżem jaśminowym podanym w osobnej miseczce.
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
No i jeszcze jeden przepis. Tym razem przepyszna zupka 🙂 SMACZNOŚCI !
Ocena ze starego portalu: 4,61 / 33 oceny
Przepis ten dostałem od jednego z internautów. Przepis pochodzi w chińskiej restauracji w Johanesburgu w RPA i jest to najlepsza zupa jaką internauta jadł. Przetestowałem i rzeczywiście jest pyszna.
Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Oryginalna chińska zupa z chrupiącymi kasztanami wodnymi, grzybami mun i tofu. W czysto wegetariańskiej wersji należy użyć bulionu warzywnego.
Ocena ze starego portalu: 4,88 / 8 ocen
Do przygotowania tej zupy niezbędne są pierożki WON-TON, przepis na nie znajduje się tutaj. Na każde 6 pierożków użyj 1 szklankę rosołu.