Miso Ramen / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 2 ocen
Tradycyjny, kilkustopniowy przepis na słynną japońską zupę miso z makaronem ramen.
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 2 ocen
Tradycyjny, kilkustopniowy przepis na słynną japońską zupę miso z makaronem ramen.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Polecam tą zupę – jest bardzo sycąca i smaczna. Jest to wersja uproszczona, ponieważ nie zawiera świeżych warzyw, ale polecam ją z czystym sumieniem 🙂
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 6 ocen
Do przygotowania tej potrawy potrzebna jest marynowana kapusta chińska (ang. mustard greens). Już po pierwszej łyżce zupa kojarzy się z naszym kapuśniakiem. Jeżeli użyjemy bardzo tłustych żeberek, na powierzchni zupy może gromadzić się sporo tłuszczu, jeżeli nie lubisz tak tłustej zupy możesz go zebrać łyżką.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Zupa z kwasu po kiszonej kapuście z suszonymi prawdziwkami. Właściwie to nie jest to danie orientalne ale za to bardzo zdrowe:)
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Rosołek po chińsku z makaronem sojowym, który polecam jest przepyszny.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 2 oceny
Wariacja na temat słodko-kwaśnych klimatów z orzeźwiającą mgiełką. Trochę w stylu fusion.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Polecam ze względu na niezwykły smak kapusty pak choi! 🙂 Równie niepowtarzalnie smakuje bez chili. Smacznego! 🙂
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Zupa jest naprawdę zaskakująco pyszna a w dodatku bardzo łatwa do przyrządzenia! Polecam!
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Ocena ze starego portalu: 4,60 / 15 ocen
Ten przepis powinien pojawić się tutaj dawno temu, ponieważ jest bazą dla prawie wszystkich zup chińskich i dodatkiem dla wielu chińskich potraw (oczywiście w wersji ekspresowej możemy go zastąpić bulionem z proszku). Dodatek anyżu jest opcjonalny według uznania ponieważ daje rosołowi wyraźny anyżkowy smak, który niektórym może nie odpowiadać, a poza tym “anyżowy” rosół jako baza do zup i innych potraw może zbyt mocno wpływać na smak dania. Rosół można podawać samodzielnie np. z makaronem pszennym lub sojowym.