Czarnuszka ziarno (hin. kalonji) to małe, czarne nasionka o cebulowym, nieco pieprznym smaku. Całych, suszonych nasion czarnuszki używa się do pikantnych potraw w Indiach, Egipcie, na Bliskim Wschodzie. Można też nimi posypywać pieczywo (np. naan) lub ciastka. Czarnuszkę miesza się z całymi nasionami gorczycy czarnej, kminu, kozieradki i kopru włoskiego, aby sporządzić indyjską przyprawę panch phora (pięć przypraw). Składniki: 100% ziarno czarnuszki. Produkcja: Indie.
Czarnuszka ziarno (Kalonji) TRS 100g
8,90 zł brutto
Czarnuszka ziarno (hin. kalonji) to małe, czarne nasionka o cebulowym, nieco pieprznym smaku. Całych, suszonych nasion czarnuszki używa się do pikantnych potraw w Indiach, Egipcie, na Bliskim Wschodzie. Można też nimi posypywać pieczywo (np. naan) lub ciastka. Czarnuszkę miesza się z całymi nasionami gorczycy czarnej, kminu, kozieradki i kopru włoskiego, aby sporządzić indyjską przyprawę panch phora (pięć przypraw). Produkcja: Indie.
Na stanie