Bulion grzybowy Hat Nem marki Knorr to popularna wietnamska przyprawa w formie granulek służąca do wzmacniania smaku dań. Po rozpuszczeniu granulek we wrzącej wodzie otrzymujemy grzybowy, wegetariański bulion o smaku grzybów Shitake, będący bazą do zup, sosów, gulaszy i innych dań. Składniki: Sól jodowana, wzmacniacze smaku (E621, E635), mąka z tapioki, cukier, ekstrakty z grzybów Shitake, stabilizator (zmodyfikowana skrobia kukurydziana 1442), olej palmowy, syntetyczny aromat grzybowy, wywar z warzyw w proszku, hydrolizowane białko roślinne (zawiera SOJĘ), drożdże w proszku
Knorr to założona w 1838 roku firma, która specjalizuje się w produkcji mieszanek przypraw, zup, kostek, bulionów, sosów. Knorr wprowadził swoje pierwsze suszone zupy w latach 70. XIX wieku, a kostki bulionowe w 1912 roku. Produkty Knorr są dostępne w Polsce od 1932 roku