Nóż do mięsa i filetowania KIWI 17cm , to średni nóż rzeźniczy od renomowanego tajskiego producenta KIWI. Bardzo uniwersalny nóż służący do krojenia mięsa, odkrawania, siekania. Dzięki ostremu, spiczastemu i długiemu ostrzu często używany jest też do filetowania ryb. Ekstremalnie ostry z łatwością tnący trzymaną pionowo kartkę papieru (tak wykonuje się test ostrości noży). Przy posługiwaniu się zachować SZCZEGÓLNĄ OSTROŻNOŚĆ! Stal nierdzewna, tworzywo polipropylenowe. Długość: 29cm, ostrze: 17cm, szerokość: 2,8cm, grubość: 1mm, waga: 80g. Produkcja: Tajlandia.
Znane i cenione na całym świecie noże i tasaki KIWI to idealne połączenie wysokiej jakości i przystępnej ceny. Stal stosowana do produkcji noży KIWI wymaga regularnego podostrzania (kilka przeciągnięć po osełce przed większym cięciem), jednak momentalnie uzyskuje rewelacyjną ostrość, co powoduje, że cięcie staje się czystą przyjemnością