Przejdź do treści

Kimchi nachos (by Magda Klimczak)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kimchi nachos (by Magda Klimczak)
Kimchi nachos to fantazyjna przekąska będąca połączeniem kuchni koreańskiej i meksykańskiej. Chrupiące meksykańskie nachos zapieczone z kimchi, awokado i serem cheddar. Do tego wszystkiego okraszone cebulą dymką oraz koreańskimi dodatkami papryką gochugaru i chrupiącymi wodorostami Kim Nori. To wszystko razem daje wspaniałą chrupiąca przekąskę z najlepszymi koreańskimi smakami.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Kuchnia Inne kuchnie
Prep Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Rodzaj dania Przekąski
Kuchnia Inne kuchnie
Prep Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Wykładamy nachos w naczyniu żaroodpornym, na chipsy wykładamy równą warstwę kimchi, kawałki awokado, posypujemy serem i zapiekamy 5-7 minut.
  2. Zapieczone nachos posypujemy papryką gochugaru, dymką i pociętymi chrupiącymi glonami.
Share this Recipe