Prep Time | 15 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 300 g wątróbki drobiowej
- 4 łyżki mąki pszennej
- 4 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 2 łyżeczki czosnku posiekanego
- 1 łyżeczka świeżego imbiru posiekanego
- 2 łyżki cebuli posiekanej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
Sos:
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżeczka wina ryżowego
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Do podania:
- kilka liści sałaty lub
- garść świeżej rukoli
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Marynata:
Sos:
Do podania:
Dodatek:
|
Instructions
- Wątróbki wypłukać w zimnej wodzie i przekroić na pół. Oczyścić z błon i osuszyć papierowym ręcznikiem.
- Wątróbki wyjąć z marynaty i obtoczyć w mące.
- Wrzucać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
Share this Recipe