Prep Time | 1,5 godziny |
Servings |
rolki
|
Ingredients
- 2 szklanki ugotowanego i doprawionego ryżu do sushi
- 125 g filetu z łososia pokrojonego w długie paski
- 1/2 szt. awokado pokrojonego w długie paski
- 1/2 szt. zielonego ogórka pokrojonego w długie paski
- kilka łodyżek cebuli dymki sam szczypior, długie kawałki
- 4 płaty wodorostów nori
- 2 łyżki sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Akcesoria:
Ingredients
Akcesoria:
|
Instructions
- Ryż przygotować zgodnie z przepisem.
- Na bambusowej macie położyć nori błyszczącą strona do dołu, szerszym brzegiem do nas i rozłożyć na nim garść ryżu, pozostawiając 2 cm wolnego miejsca od góry.
- Unieść brzeg maty i powoli zwijać lekko ściskając aby rolka była wystarczająco zwarta. Koniec rolki zwilżyć niewielką ilością wody i docisnąć.
- Rolkę odłożyć na chwilę spojeniem do dołu wtedy rolka się dobrze sklei.
Share this Recipe