Przejdź do treści

Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)
Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym to bardzo prosta ale efektowna odmiana sushi. Serwuje się je jako urozmaicenie z innymi rodzajami sushi.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Sushi
Prep Time 40 minut
Servings
osoby
Ingredients
Rodzaj dania Sushi
Prep Time 40 minut
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Ugotować i doprawić ryż według przepisu.
    Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)
  2. W misce połączyć łososia, imbir i szczypior, dokładnie wymieszać.
    Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)
  3. Zwilżyć dłonie w zimnej wodzie i robić kulki wielkości małej piłeczki pingpongowej.
  4. Spłaszczyć kulkę z jednej strony i zrobić palcem lekką dziurkę, następnie wypełnić zagłębienie farszem. Z podanej porcji ryżu powinno wyjść około 20 kawałków.
    Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)
  5. Wyłożyć gotowe kulki na półmisek i podawać posypane ziarnami sezamu. W małej miseczce podać dodatkowo sos sojowy do maczania.
    Kulki ryżowe z łososiem i imbirem marynowanym (sushi)
Share this Recipe