Prep Time | 10 minut |
Passive Time | 30 minut moczenie grzybów |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 5 szt. grzybów shitake wymoczonych przez 30 minut w ciepłej wodzie
- 300 g krewetek Black Tiger obranych, mogą być z ogonkami
- 2 łyżeczki masła
- 1/2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1 szt. papryczki chili suszonej drobno posiekanej, bez pestek
- 1-3 łyżki pasty curry czerwonej
- 400 ml mleka kokosowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka trawy cytrynowej w proszku
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- garść świeżej kolendry do posypania potrawy
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Dodatek:
|
Instructions
- Włożyć resztę masła, dolać olej i rozgrzać. Wrzucić czosnek, papryczkę i grzyby i chwilę podsmażać. Dodać pastę curry, wymieszać.
- Wsypać trawę cytrynową w proszku, doprawić solą i pieprzem i dołożyć krewetki.
Share this Recipe