Przejdź do treści

Czerwone curry z krewetkami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Czerwone curry z krewetkami
Czerwone curry z krewetkami to super łatwe do przygotowania i bardzo smaczne tajskie curry z krewetek. Ostrość regulujemy ilością czerwonej pasty curry od 1 do 3 łyżek. Podajemy z ryżem jaśminowym.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Prep Time 10 minut
Passive Time 30 minut moczenie grzybów
Servings
osoby
Ingredients
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Prep Time 10 minut
Passive Time 30 minut moczenie grzybów
Servings
osoby
Ingredients
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Grzyby pokroić w wąskie paski.
    Czerwone curry z krewetkami
  2. Krewetki podsmażyć na połowie masła. Wyjąć z woka na talerz.
    Czerwone curry z krewetkami
  3. Włożyć resztę masła, dolać olej i rozgrzać. Wrzucić czosnek, papryczkę i grzyby i chwilę podsmażać. Dodać pastę curry, wymieszać.
  4. Mleko kokosowe i jogurt wlać do woka, dobrze rozmieszać
    Czerwone curry z krewetkami
  5. Wsypać trawę cytrynową w proszku, doprawić solą i pieprzem i dołożyć krewetki.
  6. Zagotować, podawać posypane listkami kolendry z dodatkiem gotowanego ryżu jaśminowego.
    Czerwone curry z krewetkami
Share this Recipe