Smażone tofu z grzybami Mun to wegetariańskie danie, które może być serwowane z ryżem lub jako warzywny dodatek do innego dania głównego. Tofu jest samo w sobie praktycznie bez smaku, jednak bardzo łatwo można mu nadać wspaniały aromat stosując różne dodatki. Zawiera dużo protein, dlatego warto zawsze mieć je pod ręką z myślą o osobach unikających mięsa.
Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 łyżka oleju
- 15 g grzybów mun
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 kostka tofu zwartego lub tofu miękkiego
- 1 czubata łyżka kminu rzymskiego
- 1 czubata łyżka świeżego tymianku posiekanego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Ingredients
|
Instructions
- Ziarna kminu podpiec na suchej patelni i utłuc w moździerzu.
- Rozgrzać olej na woku i obsmażyć przez 2 minuty grzyby. Zsunąć grzyby na brzeg patelni, dolać olej sezamowy i wrzucić pokruszone w palcach tofu. Smażyć przez 2 minuty.
Share this Recipe