Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 3-4 szt. cebuli dymki wraz ze szczypiorem, grubo pokrojone
- 1 szt marchewki pokrojonej ukośnie w plasterki
- 1/4 szt. kalafiora podzielonego na różyczki
- garść kapusty pekińskiej posiekanej w 1 cm paski
- 1/2 szt. cukini pokrojonej w kostkę
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 3 łyżki oleju do smażenia
Sos:
- 4 łyżki pasty sezamowej
- 3 łyżki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka sosu chili
Dodatek:
- 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
- W woku rozgrzać olej i wrzucić czosnek i białą część cebulki, smażyć mieszając przez 1 minutę. Dodać pozostałe warzywa (poza szczypiorem) i smażyć mieszając kolejne 3-4 minuty.
- Dodać sos sojowy i ocet ryżowy, zamieszać i przykryć pokrywką. Dusić na małym ogniu około 5 minut.
Share this Recipe