Prep Time | 10 minut |
Passive Time | 20 minut gotowania ryżu |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 litr bulionu drobiowego wykonany wg. przepisu ewentualnie z proszku
- 500 g mielonej wieprzowiny
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
- 2 szt. jajka rozmąconego
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 2 łyżki świeżego imbiru startego na tarce
- 1-2 szt papryczek chili bez pestek, pokrojonych w paseczki
- 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 2 łyżki sosu rybnego
- 1 łyżka octu ryżowego
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 łyżka oleju do smażenia
Ingredients
|
Instructions
- Wcześniej przygotować bulion drobiowy wykonany wg. przepisu lub przy użyciu kurczaka w proszku. Ugotować także ryż jaśminowy wg. przepisu
- W woku rozgrzać olej i wrzucić rozdrobniony czosnek.
- Dołożyć imbir, cebulkę i chili.
- Doprowadzić do wrzenia, dolać sos rybny i dodać ugotowany ryż.
- Doprawić do smaku octem ryżowym, solą i pieprzem.
Share this Recipe