Prep Time | 10 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1/2 główki kapusty pekińskiej
- 1/3 szt. kopru włoskiego (fenkuła)
- 2-3 łodygi selera naciowego
- 2 łyżki oleju lub oliwy
- 2 ząbki czosnku posiekane
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny
- pieprz do smaku
- 1 łyżka sezamu białego uprażonego na suchej patelni
Ingredients
|
Instructions
- Rozgrzać olej w woku i smażyć przez chwilę czosnek mieszając aż do wydzielenia się jego zapachu. Wrzucić seler naciowy, koper włoski i kapustę pekińską. Posypać solą, dodać cukier, wlać olej sezamowy i skropić limonką. Smażyć mieszając przez 2 minuty.
Share this Recipe