Prep Time | 10 minut |
Passive Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. piersi kaczki podwójna, bez skóry
- 10 cm pora pokrojonego w talarki (biała część)
- 3 szt. papryczki chili pokrojonej w cienkie paseczki
- 1 łyżka świeżego imbiru startego
- 2 szklanki oleju do smażenia
Marynata:
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 szt. białka rozmąconego
- 2 łyżki oleju arachidowego
Sos:
- 3 łyżki wina ryżowego lub wytrawnego białego wina
- 3 łyżki octu ryżowego
- 3 łyżki sosu ostrygowego
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 3 łyżeczka wody
- 1 łyżka mąka kukurydziana
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
- Wymieszać składniki marynaty, zalać nimi mięso i zostawić na 15 minut (lub więcej).
- W niewielkiej miseczce wymieszać składniki sosu i odstawić.
- Rozgrzać w woku głęboki olej i smażyć partiami kawałki kaczki. Wyjmować mięso łyżką cedzakową na osobny talerz.
Share this Recipe