Prep Time | 40 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g dyni
- 1 szt. bakłażana
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 łyżka świeżego imbiru posiekanego
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 2 łyżki mirinu
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżeczka papryczki chili kruszonej (opcja)
- trochę soli do smaku
- 1 łyżeczka pieprzu mielonego
- 6 łyżek oleju do smażenia
Dodatkowo:
- 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- 250 g makaronu mie ugotowanego lub usmażonego wg. przepisu
Ingredients
Dodatkowo:
|
Instructions
- Obrać dynię, odrzucić pestki natomiast miąższ pokroić w kostkę.
- Bakłażana umyć, odciąć kwiat, pokroić w plastry a następnie w kostkę.
- Smażyć na dużym ogniu ciągle mieszając przez 3 minuty.
Share this Recipe