Prep Time | 10 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1/4 główki kapusty czerwonej średniej wielkości
- 1/2 szt. pomarańczy sam wyciśnięty sok
- 1 łyżeczka skórki z pomarańczy startej z pomarańczy
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu do smaku
- garść orzeszków ziemnych
Ingredients
|
Instructions
- Kapustę cienko poszatkować i wrzucić do miski.
- Pomarańczę dokładnie wymyć, sparzyć. Otrzeć 1 łyżeczkę skórki z pomarańczy i dodać do kapusty.
- Wycisnąć sok z połowy pomarańczy, wlać do kapusty, dodać sos sojowy, olej sezamowy, cukier, sól i pieprz do smaku.
Share this Recipe