Przejdź do treści

Łosoś w sosie Hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Łosoś w sosie Hoisin
Łosoś w sosie Hoisin to bardzo prosty przepis, w którym przygotowany łosoś nabiera znakomity, niepowtarzalny smak, zdecydowanie polecam! Podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 15 minut
Passive Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
  • 2 kawałki filetu z łososia
  • 2 łodyżki cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie w 2 cm kawałki
Marynata:
Prep Time 15 minut
Passive Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
  • 2 kawałki filetu z łososia
  • 2 łodyżki cebuli dymki sam szczypior, pokrojony ukośnie w 2 cm kawałki
Marynata:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Łososia umyć i osuszyć. Wymieszać składniki marynaty. Posmarować łososia z obydwu stron marynatą i wstawić do lodówki na godzinę.
    Łosoś w sosie Hoisin
  2. Rozgrzać piekarnik do 200ºC i położyć na ruszcie rybę. Piec około 5 minut z każdej strony.
    Łosoś w sosie Hoisin
  3. Przed podaniem posypać łososia dymką, podawać z gotowany ryżem jaśminowym.
    Łosoś w sosie Hoisin
Share this Recipe