Przejdź do treści

Sałatka z ogórka po tajsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Sałatka z ogórka po tajsku
Sałatka z ogórka po tajsku to bardzo orzeźwiająca, smaczna surówka o lekko pikantnym smaku. Świetnie pasuje do potraw z drobiu i ryżu.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 10 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 1 szt. zielonego ogórka (długi)
  • 1 szt. cebuli czerwonej
  • 3 łyżki świeżej mięty
Sos:
Do posypania:
Prep Time 10 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 1 szt. zielonego ogórka (długi)
  • 1 szt. cebuli czerwonej
  • 3 łyżki świeżej mięty
Sos:
Do posypania:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Wymieszać składniki sosu.
  2. Ogórek pokroić w cienkie plasterki, cebulę pociąć w piórka, pociąć listki mięty, wszystko razem wymieszać.
  3. Zalać warzywa przygotowanym sosem i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Schłodzić w lodowce przez 10 minut. Przed podaniem posypać orzeszkami lub czarnym sezamem.
    Sałatka z ogórka po tajsku
Share this Recipe