Prep Time | 45 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. piersi kaczki ze skórą
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 1 szt. mango średnio dojrzałe
- 2/3 szklanki bulionu drobiowego lub wody
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 2 łyżeczki soku z limonki lub cytryny
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 szt. pora jasna część, pokrojona w plasterki
- 2 łyżki oleju do smażenia
Do przybrania:
- 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- 200 g makaronu mie ugotowanego lub usmażonego wg. przepisu
Ingredients
Do przybrania:
Dodatki:
|
Instructions
- Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i obsmażyć piersi z obu stron na złoty kolor.
- Owoc mango obrać ze skóry oddzielić od pestki i pokroić w plasterki.
- Połowę mango zmiksować dodając bulion, sos sojowy, sok z limonki i cukier trzcinowy. Przelać do małego garnuszka, zagotować i ciągle mieszając trzymać na małym ogniu aby wyparowała połowa sosu.
Share this Recipe