Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 3 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 8 szt. skrzydełek kurczaka
- 2 łyżeczki ziaren kolendry
- 2 łyżeczki galangalu lub imbiru, posiekanego
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte
- 2 łyżki miodu płynnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego
- 2 łyżki soku z limonki
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
- sałatka z kapusty pekińskiej i mango (zobacz przepis)
Ingredients
Dodatki:
|
Instructions
- W moździerzu rozetrzeć na gładką masę ziarenka kolendry, posiekany galangal i czosnek. Dodać stopniowo miód, olej sezamowy, sos sojowy, sok z limonki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Umyć skrzydełka a następnie zawinąć ich cienkie końce pod grubszą część tak aby powstały zgrabne trójkąty.
- Podawać z ulubioną surówką i ryżem jaśminowym. U nas sałątka z kapusty pekińskiej i mango (zobacz przepis).
Share this Recipe