Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 3/4 szklanki cebuli posiekanej
- kilka łyżek oleju
- 1 szt. jajka rozbełtanego
- 3 krople oleju sezamowego
- 1/2 szklanki marchewki pokrojonej na zapałki
- 1 szt. cebuli dymki posiekanej
- 2 szklanki pędów bambusa
- 2 łyżki sosu sojowego
- 4 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
- szczypta pieprzu do smaku
Ingredients
|
|
Instructions
- Rozgrzać olej w woku, wrzucić cebulę i podsmażyć na brązowo.
- Na innej patelni usmażyć rozbełtane jajko na omlet, a następnie pokroić je na małe paski.
- Do woka wrzucić resztę składników (oprócz ryżu i jajka) i smażyć przez 5 minut, aż marchewka nieco zmięknie.
- Na koniec dodać ryż i paski jajka, dokładnie wymieszać i jeszcze smażyć przez 5 minut do całkowitego podgrzania potrawy. Na samym końcu doprawić pieprzem.
Share this Recipe