Prep Time | 1,5 godziny |
Passive Time | 1 godzina |
Servings |
|
Ingredients
- 500 g piersi kurczaka pokrojonej w małe kawałki
- 4 ząbki czosnku drobno posiekane
- 1 szt. cebuli pokrojona w półplasterki
- 4 łyżki oleju do smażenia
- 1 puszka ananasa owoce rozgniecione widelcem
- 2 cm świeżego imbiru posiekanego
- 50 ml zagęszczonego mleka niesłodzonego
- 1/2 szklanki sosu sojowego
Ingredients
|
|
Instructions
- Kurczaka włożyć do miski. Dołączyć ananasa, imbir i sos sojowy. Powstałą marynatą zalać kurczaka i pozostawić na godzinę, od czasu do czasu mieszając.
- W woku rozgrzać olej, wrzucić czosnek i cebulę. Krótko przesmażyć do zeszklenia.
- Dodać kurczaka w marynacie i pozostałe składniki - oprócz mleka.
- Doprowadzić do wrzenia w niskiej temperaturze. Krótko podgotować. Gdy kurczak jest prawie gotowy - wymieszać z mlekiem. Podawać z ryżem.
Share this Recipe