Ocena ze starego portalu: 4,83 / 12 ocen
Kilka dni temu zakupiłem pierwszy asortyment do nowo otwieranego sklepiku na kuchniachinska.pl (sklepik powinien wystartować w połowie kwietnia 2009, będzie można w nim kupić praktycznie wszystkie składniki i przybory kuchenne potrzebne w kuchni chińskiej, tajskiej i japońskiej). Spośród ok. 100 artykułów spożywczych wiele do tej pory nie pojawiło się w przepisach na stronie. Przejrzałem internet i znalazłem bardzo sympatyczny przepis na makaron ryżowy po tajsku z 2 nowymi składnikami (makaron ryżowy tasiemki i grzyby Shitake), które wkrótce będzie można kupić w moim nowym sklepie internetowym. Jak dla mnie danie jest pierwsza klasa.
Kilka dni temu zakupiłem pierwszy asortyment do nowo otwieranego sklepiku na kuchniachinska.pl (sklepik powinien wystartować w połowie kwietnia 2009, będzie można w nim kupić praktycznie wszystkie składniki i przybory kuchenne potrzebne w kuchni chińskiej, tajskiej i japońskiej). Spośród ok. 100 artykułów spożywczych wiele do tej pory nie pojawiło się w przepisach na stronie. Przejrzałem internet i znalazłem bardzo sympatyczny przepis na makaron ryżowy po tajsku z 2 nowymi składnikami (makaron ryżowy tasiemki i grzyby Shitake), które wkrótce będzie można kupić w moim nowym sklepie internetowym. Jak dla mnie danie jest pierwsza klasa.
Prep Time | 60 minut |
Servings |
osób
|
Ingredients
- 500 g piersi kurczaka
- 250 g makaronu ryżowego tasiemki
- 3 szt. cebuli pociętej w półtalarki
- 4 ząbki czosnku wyciśnięte
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 1 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 4 cm kawałki
- 50 g grzybów shitake
- 2 łyżki soku z limonki
- 3 łyżki oleju do smażenia
Sos:
- 4 łyżki sosu sojowego tajskiego
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżki sosu rybnego
Ingredients
Sos:
|
Instructions
Share this Recipe