Prep Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 paczka makaronu Udon lub innego ulubionego makaronu
- 1 szt. cebuli średniej, drobno posiekanej
- 5 ząbków czosnku posiekanych lu wyciśniętych
- 1 torebka liści szpinaku
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 1/2 szklanka śmietany 18%
- garść natki pietruszki
Ingredients
|
|
Instructions
- Ugotować makaron (dobrze pasują: tasiemki, kokardki), w między czasie na dużej patelni podsmażyć posiekaną drobno cebulę, po 2 min. dodać drobno pokrojony czosnek, następnie dodać opłukany i otrząśnięty z wody szpinak (można go lekko podrzeć palcami).
- Dusić 5-6 min od czasu do czasu mieszając, pod koniec doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem i dodać śmietanę ciągle mieszając po chwili wyłączyć.
- Polać przygotowanym sosem makaron i przybrać natką pietruszki. Świetnie smakuje z białym winem. Smacznego.
Share this Recipe