Prep Time | 60 minut |
Servings |
osób
|
Ingredients
- 600 g karkówki
- 3 łyżki oleju arachidowego
- 2 szt. cebuli drobno posiekanej
- 800 g pomidorów z puszki
- 3 ząbki czosnku drobno posiekanego
- 3 szt. papryki marynowanej pokrojonej w paski
- 1 łyżeczka sambal oelek
- trochę soli
- trochę pieprzu
- 500 ml bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- kilka porcji makaronu mie ugotowanego lub usmażonego
Ingredients
Dodatek:
|
|
Instructions
- Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę.
- W głębokim rondlu rozgrzej olej arachidowy, podsmaż przygotowane mięso, a kiedy się zrumieni wsyp posiekaną cebulę.
- Po około 10 minutach smażenia dodaj pomidory, czosnek, pokrojoną w paseczki marynowaną paprykę i łyżeczkę pikantnego sosu sambal oelek.
- Następnie przypraw całość do smaku solą oraz pieprzem, zalej bulionem i duś do chwili, gdy mięso będzie miękkie.
- Gotowy łagman podawaj z makaronem lub ryżem ugotowanym na sypko w osobnej miseczce. SMACZNEGO!
Share this Recipe