Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 paczka makaronu sojowego (100g)
- 1 litr bulionu drobiowego przygotowanego wg. przepis lub z proszku
- 5 szt. skrzydełek kurczaka
- 1 szt. marchewki
- 4 szt. pieczarek same kapielusze
- 2 szt. cebuli średnich
- 1 szt. piersi kurczaka
- trochę pieprzu do smaku
- trochę soli do smaku
- trochę świeżego imbiru startego
Ingredients
|
|
Instructions
- Przygotować makaron wg przepisu.
- Zagotować bulion, dodać skrzydełka i marchew (nie kroić).
- Pieczarki pokroić w cienkie plastry i smażyć na na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodać do bulionu.
- Cebulę pokroić w piórka i smażyć smażyć na na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodać do bulionu. Całość gotować ok. 2 min na małym ogniu.
- Pierś z kurczaka pokroić cienkie paski i wrzucać pojedynczo do gotującego się bulionu. Gotować ok. 5 min.
- Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dla lubiących polecam dodać niewielką ilość startego imbiru. Podawać w miseczkach z makaronem sojowym.
Share this Recipe