Prep Time | 35 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 450 g kapusty pak choi
- 650 ml bulionu drobiowego lub warzywnego w wersji bezmięsnej
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 szt. papryczek chili suszonych lub świeżych, posiekanych
- 1 łyżka mąka kukurydziana wymieszanej z 2 łyżkami wody
Ingredients
|
|
Instructions
- Odkroić łodygi kapusty i poszatkować liście.
- W dużym garnku podgrzać bulion.
- Dodać kapustę pak choi i gotować 10-15 minut.
- Wymieszać ocet ryżowy, sos sojowy, cukier i wino ryżowe. Mieszankę wraz z pokrojoną chili dodać do wywaru. Zagotować, zmniejszyć temperaturę i gotować jeszcze 2-3 minuty.
- Wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą na gładką pastę.
- Wlewać mąkę z wodą do zupy. Gotować, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Trzymać na ogniu jeszcze 4-5 minut. Przelać zupę do 4 miseczek i natychmiast podawać.
Share this Recipe