Przejdź do treści

Ciasto Miodowe Kasutera / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ciasto Midowe - Kasutera / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,0 / 3 oceny
Japońskie ciasto z dodatkiem miodu.
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Desery
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 5 szt. jajek
  • 150 g cukru
  • 80 g miodu
  • 80 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru do posypania
Rodzaj dania Desery
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 5 szt. jajek
  • 150 g cukru
  • 80 g miodu
  • 80 g mąki pszennej
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru do posypania
Votes: 1
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
  2. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodając stopniowo cukier i miód. Skończ ubijanie, gdy masa zrobi się biała i puszysta i nie będzie w niej kryształków cukru.
  3. Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.
  4. Wlej ciasto do kwadratowej formy o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.
  5. Piecz pół godziny. Wyjmij z piekarnika, pozostaw w formie jakiś czas, aby ciasto ostygło.
  6. Posyp cukrem pudrem i Gotowe. *Można też masę wlać do formy do robienia babek i ciasto będzie jak babka 😉
Share this Recipe