Przejdź do treści

Zupa rybna / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa rybna / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Prep Time 15 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Dodatek:
Rodzaj dania Zupy
Prep Time 15 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Mieszamy imbir z winem i olejem. Następnie dodajemy rybę pokrojoną w cienkie paski (marynujemy przez 30 min od czasu do czasu mieszając).
  2. Doprowadzamy bulion do wrzenia, dodajemy rybę i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min. Możemy podawać z gotowanym ryżem.
Share this Recipe