Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 oceny
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Przepis na bardzo prostą ale smaczną zupę rybną. Do jej przygotowania potrzebny jest bulion rybny, który możemy wykonać z japońskiego dashi. Może być serwowana z miseczką gotowanego ryżu jaśminowego.
Prep Time | 15 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 250 g filetów rybnych
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżka oleju
- 1,5 litra bulionu rybnego
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Dodatek:
|
|
Instructions
- Mieszamy imbir z winem i olejem. Następnie dodajemy rybę pokrojoną w cienkie paski (marynujemy przez 30 min od czasu do czasu mieszając).
- Doprowadzamy bulion do wrzenia, dodajemy rybę i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min. Możemy podawać z gotowanym ryżem.
Share this Recipe