Prep Time | 40 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g ośmiorniczek Baby
- trochę oliwy
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- garść świeżej mięty
- garść świeżej kolendry
- 1 główka sałaty rzymskiej
Sos:
- 1 szt. papryczek chili świeżych lub suszonych
- 2 ząbki czosnku
- 1 szt. cebuli dymki
- 1/4 szklanki cukru brązowego
- 1/4 szklanki sosu rybnego
- 1/4 szklanki soku z limonki
Ingredients
Sos:
|
|
Instructions
- Drobno posiekać papryczkę chili, czosnek, dymkę. Przełożyć do miseczki.
- Dodać brązowy cukier i sos rybny oraz sok z limonki, wymieszać, aby cukier się rozpuścił.
- Ośmiorniczki pokropić oliwą, przyprawić solą i pieprzem, a następnie upiec na grillu lub na patelni grillowej.
- Ośmiorniczki przełożyć do miski, dodać porwaną na kawałki sałatę rzymską, liście mięty i kolendry, polać sosem i wymieszać. Sałatka gotowa.
Share this Recipe