Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g filetu rybnego
- trochę oregano
- trochę świeżej bazylii
- trochę chili mielonego
- trochę cynamonu mielonego
- trochę pieprzu
- 1 szt. cebuli duża, pocięta w półplasterki
- 4 ząbki czosnku pociętego w plasterki
- 100 g selera paseczki ze słoika
- 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Dodatek:
|
|
Instructions
- Rybę obtoczyć w przyprawach.
- Na patelnię wlać trochę oleju i mocno rozgrzać.
- Wrzucić rybę i smażymy (ok 4min) na dużym ogniu z każdej strony, dodajemy cebulę i czosnek, selera i doprawiamy ciemny sosem sojowym. Można rozdrobnić teraz rybę na mniejsze kawałki. Smażyć całość krótko (nadal na dużym ogniu) często mieszając.
- Podawać z ryżem gotowanym.
Share this Recipe