Przejdź do treści

Zupa Won-Ton z Toyoty / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Zupa Won-Ton z Toyoty
Ocena ze starego portalu: 4,00 / 5 ocen
Zupka Won-Ton, którą jadłem w restauracji orientalnej w salonie Toyoty i zrobiona w/g smaku, a nie przepisu (składniki sam dobrałem).
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Prep Time 25 minut
Servings
osoby
Ingredients
Opcjonalnie:
  • kilkanaście kuleczek mięsnych zamiast pierożków
  • 4 połówki jajek ugotowanych
  • garść kiełków fasoli mung też poprawi smak
Rodzaj dania Zupy
Prep Time 25 minut
Servings
osoby
Ingredients
Opcjonalnie:
  • kilkanaście kuleczek mięsnych zamiast pierożków
  • 4 połówki jajek ugotowanych
  • garść kiełków fasoli mung też poprawi smak
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Grzyby (jeżeli suszone) namoczyć we wrzątku (w/g instrukcji na opakowaniu)
  2. Odsączyć grzybki, a otrzymaną wodę po grzybach wlać do garnka
  3. Z grzybów odciąć nóżki i przekroić kapelusze na pół i dodać do garnka
  4. Cebule dymkę, kapustę oraz czosnek pokroić i wrzucić do garnka
  5. Zalać to wszystko ok. 2 litrami wody (wrzątku) i zagotować
  6. Do gotującej zupki dodać sos sojowy i olej sezamowy (oraz opcjonalnie kiełki), doprawić solą, pieprzem i gotować przez 2-3 min.
  7. Do miseczek włożyć kilka pierożków won-ton lub kuleczek mięsnych oraz jajko i zalać zupą.
Share this Recipe