Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Kolejny przepis na koreańskie kimchi, tym razem z ogórków. To kimchi fermentuje dużo szybciej bo już po 1 dniu jest gotowe do jedzenia. Równie ostre i chyba jeszcze lepsze od kapuścianego. Może być stosowane jako dodatek do każdego dania. To kim-chi trzeba zjeść w ciągu 1 tygodnia, ponieważ potem ogórki rozmiękają i nie są za dobre.
Kolejny przepis na koreańskie kimchi, tym razem z ogórków. To kimchi fermentuje dużo szybciej bo już po 1 dniu jest gotowe do jedzenia. Równie ostre i chyba jeszcze lepsze od kapuścianego. Może być stosowane jako dodatek do każdego dania. To kim-chi trzeba zjeść w ciągu 1 tygodnia, ponieważ potem ogórki rozmiękają i nie są za dobre.
Prep Time | 1 godzina |
Passive Time | 1 dzień |
Servings |
|
Ingredients
- 3 szt. zielonego ogórka długiego
- 5 łyżek soli
Nadzienie:
- 6 łyżek koreańskiej papryki chili gochugaru
- 1/2 szklanki ciepłej wody
- 2 szt. cebuli dymki drobno posiekanej
- 2 ząbki czosnku posiekanego
- 1 szt. cebuli drobno posiekanej
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka soli
Ingredients
Nadzienie:
|
Instructions
Share this Recipe