Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g piersi kaczki
- 1/2 puszki owoców liczi z puszki (bez soku)
- 1 pęczek świeżej bazylii bez łodyżek
- 1 szt. cytryny sama skórka, starta
- 6 łyżek mleka kokosowego
- 2 łyżki pasty curry żółtej
- 3 łyżki sosu rybnego
- 2 łyżki cukru palmowego
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Dodatek:
- 1 szklanka tajskiego ryżu kleistego ugotowanego na parze wg. przepisu lub
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Dodatek:
|
Instructions
- Pierś kaczki pociąć w plasterki i usmażyć porcjami na głębokim oleju. Wyjąć osączyć z oleju na papierowym ręczniku i trzymać w cieple.
Share this Recipe