Przejdź do treści

Chrupiący makaron

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Chrupiący makaron
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Pyszny chrupiący makaron stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu. Smaży się go na głębokim oleju dlatego nie polecam stosować go regularnie, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ja osobiście go uwielbiam.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 10 minut
Passive Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
Prep Time 10 minut
Passive Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Makaron ugotować według przepisu. Rozłożyć na dużym talerzu lub blasze do pieczenia i zostawić żeby przeschnął na min 1 godzinę.
  2. W woku rozgrzać mocno olej, wkładać makaron porcjami i smażyć ok. 45-60 sek aż będzie chrupiący.
  3. Wyjąć na papierowy ręcznik i odsączyć przez chwilę (można też użyć drugiego ręcznika do wytarcia makaronu od góry). Używać jako dodatek do dań.
Share this Recipe