Ocena ze starego portalu: 4,63 / 8 ocen
Żółty ryż jest dodatkiem stosowanym najczęściej w Indiach i krajach arabskich. Zauważyłem jednak, że cieszy się sporą popularnością w Polsce, dlatego zaadaptowałem go do "chińskich potrzeb" :). Dzięki dodatkowi dymki, czosnku i "5 smaków" nabiera typowo chińskiego charakteru i może być stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu białego.
Żółty ryż jest dodatkiem stosowanym najczęściej w Indiach i krajach arabskich. Zauważyłem jednak, że cieszy się sporą popularnością w Polsce, dlatego zaadaptowałem go do "chińskich potrzeb" :). Dzięki dodatkowi dymki, czosnku i "5 smaków" nabiera typowo chińskiego charakteru i może być stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu białego.
Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego, odstawionego na kilka godzin
- 2 szt. cebuli dymki pocięte w 3 cm kawałki (część biała posiekana)
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- trochę soli
Ingredients
|
Share this Recipe