Przejdź do treści

Patelnia Xian z kolorowymi warzywami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Patelnia Xian z kolorowymi warzywami
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Wegetariańskie danie w wykonaniu Kasi, wykonane dla naszej koleżanki Moni na jej urodziny. 90% czasu w przygotowaniu tej potrawy to cięcie składników. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
Warzywa:
  • 1 szt. cebuli pokrojonej w plasterki
  • 1 szt. marchewki pociętej w zapałkę
  • 100 g pędów bambusa pociętych w słupki
  • 1/2 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
  • 100 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1 szt. pora cienkiego, pokrojonego w 1/2 cm plasterki
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 100 g zielonego groszku
  • 100 g kiełków fasoli mung
  • 4 szt. grzybów mun pokrojonych w cienkie paski
Pozostałe składniki:
Dodatek:
Prep Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
Warzywa:
  • 1 szt. cebuli pokrojonej w plasterki
  • 1 szt. marchewki pociętej w zapałkę
  • 100 g pędów bambusa pociętych w słupki
  • 1/2 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
  • 100 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 1 szt. pora cienkiego, pokrojonego w 1/2 cm plasterki
  • 100 g kukurydzy z puszki
  • 100 g zielonego groszku
  • 100 g kiełków fasoli mung
  • 4 szt. grzybów mun pokrojonych w cienkie paski
Pozostałe składniki:
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Przygotować składniki.
  2. Pokroić warzywa.
  3. Rozgrzać olej, przeszklić na nim cebulę. Dodać wszystkie warzywa, mieszając przesmażyć 1 min.
  4. Wlać rosół i tak długo gotować na małym ogniu aż się zrobią półmiękkie.
  5. Mąkę kukurydzianą wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do warzyw i zagotować.
  6. Dodać sos sojowy, curry i sos chili, dobrze wymieszać. Serwować gorące.
Share this Recipe