Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Krewetki tygrysie z pomidorem i zielonym groszkiem to absolutnie rewelacyjna potrawa. Niestety krewetki tygrysie są bardzo drogie (80-120 zł/kg), ale warto chociaż raz spróbować. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Krewetki tygrysie z pomidorem i zielonym groszkiem to absolutnie rewelacyjna potrawa. Niestety krewetki tygrysie są bardzo drogie (80-120 zł/kg), ale warto chociaż raz spróbować. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 300 g krewetek Black Tiger rozmiar 31-40
- 1 szt. pomidorów
- 1 szt. cebuli dymki posiekanej
- 1 plasterek świeżego imbiru posiekanego
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżeczką wody
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1 szklanka oleju do smażenia i frytowania
Ciasto:
- 1 szt. białka jajka
- 1 łyżka mąki ryżowej
- 1/4 łyżeczki soli
Sos:
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 4 łyżki bulionu drobiowego
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka octu ryżowego
- szczypta soli
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Ciasto:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe