Ocena ze starego portalu: 4,93 / 15 ocen
Banany z miodem to klasyczny chiński deser. Chrupiące banany polane miodem, serwowane na ciepło. W ten sam sposób możemy przygotować ananasy. Zarówno migdały jak i sezam można uprzednio uprażyć na suchej patelni, nadaje to im ciekawy smak i zapach.
Banany z miodem to klasyczny chiński deser. Chrupiące banany polane miodem, serwowane na ciepło. W ten sam sposób możemy przygotować ananasy. Zarówno migdały jak i sezam można uprzednio uprażyć na suchej patelni, nadaje to im ciekawy smak i zapach.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 4 szt. bananów małych
- 4 łyżeczki miodu płynnego (lub więcej według gustu)
- 50 g sezamu białego lub płatków migdałów
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Ciasto:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki wody
- 1 szt. jajka
Ingredients
Ciasto:
|
Share this Recipe