Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Wołowina curry z warzywami to danie, które bardzo dobrze smakuje także w wersji wegetariańskiej bez mięsa. Warto wtedy zwiększyć różnorodność warzyw. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Wołowina curry z warzywami to danie, które bardzo dobrze smakuje także w wersji wegetariańskiej bez mięsa. Warto wtedy zwiększyć różnorodność warzyw. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
|
Instructions
- Składniki marynaty połączyć, zalać mięso, dokładnie wymieszać, odstawić na przynajmniej 30 min. Jeżeli robimy wersję bezmięsną marynatę należy użyć jako sos do warzyw.
- Rozgrzać w woku 2 łyżki oleju. Przesmażyć krótko cebulę, dodać curry, wymieszać. Dodać marchew i ziemniaki, a następnie smażyć mieszając prze 30 sek. Zalać wszystko 1/4 litra wody, dodać cukier i sól, wymieszać. (Dodać marynatę). Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 10 min. Przełożyć na talerz, trzymać w cieple. W wersji wegetariańskiej danie jest już gotowe.
Share this Recipe
|
|
|
|