Ocena ze starego portalu: 4,00 / 4 oceny
Osobiście polecam polędwicę, stek jak dla mnie jest zdecydowanie za twardy (jeżeli już zdecydujesz się na stek to najlepiej jest pociąć go dużo drobniej). Ponieważ nie miałem małych pomidorów użyłem 1 dużego, dlatego pociąłem go trochę drobniej. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Osobiście polecam polędwicę, stek jak dla mnie jest zdecydowanie za twardy (jeżeli już zdecydujesz się na stek to najlepiej jest pociąć go dużo drobniej). Ponieważ nie miałem małych pomidorów użyłem 1 dużego, dlatego pociąłem go trochę drobniej. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 25 minut |
Passive Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 250 g polędwicy wołowej albo steku pokrojonej na plastry 3 x 4x 0,5 cm
- 3 szt. pomidorów małych, twardych (np. śliwkowych)
- 1 szt. cebuli dymki posiekanej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka mąka kukurydziana wymieszanej z 1 łyżką wody
- 4 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 1/2 łyżeczki mąka kukurydziana
- 1 łyżka wody
- 1/2 łyżeczki cukru
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
|
Instructions
- Dodać mąkę kukurydzianą z wodą, rozmieszać z warzywami, dodać mięso, ponownie rozmieszać. Gotować chwilę aż sos zgęstnieje. Danie gotowe, serwować z ryżem jaśminowym.
Share this Recipe