Prep Time | 45 minut |
Passive Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g piersi kaczki
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Marynata:
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 1 szt. cebulki dymki posiekanej
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki wody
Ciasto:
- 1 szklanka mąka kukurydziana
- 2 szt. jajka dobrze roztrzepane
- trochę wody
Sos:
- 1 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- 2 łyżki wina ryżowego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 1/2 łyżki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
- kilka porcji makaronu mie ugotowanego lub usmażonego
Ingredients
Marynata:
Ciasto:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe