Ocena ze starego portalu: 4,88 / 16 ocen
To pierwsze wykonane przeze mnie danie z całego kurczaka. Trochę się obawiałem czy dam sobie radę z pocięciem ale nie było tak źle. Wyszedł naprawdę świetny. Pamiętaj, żeby olej do smażenia nie był zbyt gorący bo wtedy mięso spali się na wierzchu a w środku będzie wciąż surowe. Jeżeli wstawisz natartego pastą kurczaka na całą noc do lodówki będzie jeszcze lepszy.
To pierwsze wykonane przeze mnie danie z całego kurczaka. Trochę się obawiałem czy dam sobie radę z pocięciem ale nie było tak źle. Wyszedł naprawdę świetny. Pamiętaj, żeby olej do smażenia nie był zbyt gorący bo wtedy mięso spali się na wierzchu a w środku będzie wciąż surowe. Jeżeli wstawisz natartego pastą kurczaka na całą noc do lodówki będzie jeszcze lepszy.
Prep Time | 45 minut |
Passive Time | 6 godzin |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. kurczaka całego
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżki świeżego imbiru posiekanego
- 2 szklanki oleju do głębokiego smażenia
Pasta:
- 1 1/2 łyżki cukru
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 1/2 łyżki sosu sojowego
- 1 1/2 łyżki wina ryżowego
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ingredients
Pasta:
|
Instructions
Share this Recipe