Ocena ze starego portalu: 4,90 / 10 ocen
Wieprzowina po syczuańsku to danie dla tych, którzy nie lubią przesiadywać długo w kuchni podczas przygotowywania posiłku. Szybka potrawa przyrządzona metodą stir-fry. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Wieprzowina po syczuańsku to danie dla tych, którzy nie lubią przesiadywać długo w kuchni podczas przygotowywania posiłku. Szybka potrawa przyrządzona metodą stir-fry. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g polędwiczki wieprzowej
- 1 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 1 szt. marchewki pociętej w zapałki
- 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pociety w 3 cm kawałki
- 3 łyżki oleju do smażenia
Sos:
- 2 łyżki wina ryżowego
- 2 łyżki sosu hoisin
- 1 łyżka sosu z czarnej fasoli
- 1 łyżka czarnego octu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka sosu chili (można użyć więcej według gustu)
Dodatek:
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Ingredients
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe