Przejdź do treści

Grillowana kiełbaska po chińsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Grillowana kiełbaska po chińsku
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
To danie to oczywiście żart. Polska kiełbasa w chińskiej marynacie, ale smakuje super. Mniam. Tym daniem można zaskoczyć znajomych na spotkaniu grillowym.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 15 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoba
Ingredients
  • 1 szt. kiełbasa wieprzowa
  • 1 szt. cebuli
Marynata:
Prep Time 15 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoba
Ingredients
  • 1 szt. kiełbasa wieprzowa
  • 1 szt. cebuli
Marynata:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Kiełbaskę przeciąć wzdłuż a następnie każdą połówkę na dwie części (zdj. 1). Po stronie ze skórką, naciąć wzdłuż każdy kawałek (będą lepiej wchłaniały marynatę).
  2. Wymieszać składniki marynaty, polać nią kiełbaskę, odstawić na min. 30 min (można też marynować całą noc, wtedy kiełbaska będzie mocno przesycona marynatą).
  3. Cebulę pociąć w półplasterki.
  4. Grilować kiełbaskę i cebulę na średnim żarze obracając od czasu do czasu, aż będą ładnie przyrumienione (ok. 5-8 min). Gotowe.
Share this Recipe