Ocena ze starego portalu: 4,38 / 8 ocen
Danie jest naprawdę świetne i bardzo łatwe do przygotowania. Główną przyprawą jest popularny chiński sos hoisin o złożonym słodkim smaku. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Danie jest naprawdę świetne i bardzo łatwe do przygotowania. Główną przyprawą jest popularny chiński sos hoisin o złożonym słodkim smaku. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 400 g polędwiczki wieprzowej
- 2 ząbki czosnku wyciśniętego
- 1 cm świeżego imbiru startego lub posiekanego
- 3 łyżki oleju do smażenia
Marynata:
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka wina ryżowego
Sos:
- 3 łyżki sosu hoisin
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka mąka kukurydziana
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
- kilka porcji makaronu mie ugotowanego lub usmażonego
Ingredients
Marynata:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe