Specjalna mieszanka przypraw do przygotowania słynnego chińskiego dania Char Siu (wieprzowiny na czerwono). Zazwyczaj do przygotowania Char Siu używa się tłustych kawałków wieprzowiny w szczególności boczku, ale równie dobrze nada się szynka czy schab. W opakowaniu znajdują się 2 porcje przyprawy. Składniki: cukier, sól, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, soja, maltodekstryna), przyprawy (anyż, cynamon), dodatek przeciw-zbrylający (E341), barwnik: E160c-ekstrakt z papryki. Produkcja: Tajlandia.
Przygotowanie:
1. 500g wieprzowiny pociąć w długie, cienkie paski.
2. Zawartość 1 torebki (50g) rozpuści w 125ml wody. Wieprzowinę marynować w powstałej marynacie przez 2-3 godziny.
3. Piec mięso w piekarniku w temp. 200C przez 20 min. Mięso można także usmażyć lub ugrillować.
4. Podawać jako przystawkę lub jako danie ze smażonym makaronem lub ryżem.