Tajska pasta sojowa to gęsta, jasnobrązowa, bardzo słona pasta z miażdżonej, fermentowanej soi z dodatkiem mąki pszennej. Pasta sojowa Healthy Boy to jedna z najwyżej cenionych tajskich past produkowana w procesie naturalnej fermentacji. Pasta sojowa to popularny dodatek w Tajlandii i innych południowoazjatyckich krajach. Jest bardzo słona dlatego używając ją należy ograniczyć dodatek innych słonych składników (sos sojowy, sól etc.), jej niewielki dodatek poprawi smak każdego dania. W Tajlandii pastę sojową używa się jako składnik dań, można ja tez połączyć z czosnkiem, imbirem, chili i stosować jako sos do mięs lub dip do warzyw. Skład: soja (62%), mąka pszenna, cukier, woda, wzmacniacze smaku (glutaminian sosu, guanylan disodowy, inozynian disodowy), sól, konserwant (benzoesan sodu). Produkcja: Tajlandia.
Pasta sojowa tajska HEALTHY BOY 245g
9,90 zł brutto
Tajska pasta sojowa to gęsta, jasnobrązowa, bardzo słona pasta z miażdżonej, fermentowanej soi z dodatkiem mąki pszennej. Pasta sojowa Healthy Boy to jedna z najwyżej cenionych tajskich past produkowana w procesie naturalnej fermentacji. Pasta sojowa to popularny dodatek w Tajlandii i innych południowoazjatyckich krajach, jest bardzo słona dlatego używając ją należy ograniczyć dodatek innych słonych składników (sos sojowy, sól etc.), jej niewielki dodatek poprawi smak każdego dania. W Tajlandii pastę sojową używa się jako składnik dań, można ja tez połączyć z czosnkiem, imbirem, chili i stosować jako sos do mięs lub dip do warzyw. Produkcja: Tajlandia.
Na stanie